• Voor professionals
  • Vacuümcomponenten
  • Grijper systemen
  • Product handling
  • Advies
  • Maatwerk

Kenos KFG Flexigrip vacuümgrijper

Geplaatst: 03-01-2023

De Kenos KFG is een vacuümschuimgrijper die kan worden gebruikt als enkele grijper op zowel robots als op cobots, of kan worden gecombineerd tot een end-of-arm tool (EOAT) voor gebruik met industriële robots. Het schuimoppervlak biedt de veelzijdigheid om zonder aanpassingen een verscheidenheid aan verschillende producten te kiezen. Het modulaire ontwerp biedt de flexibiliteit voor een snelle en gemakkelijke set-up in het geval van productwijzigingen, evenals een eenvoudige integratie met bestaande apparatuur. Verkrijgbaar in rond- of rechthoekig formaat met flowbeperking, terugslagklep of zakgrijptechnologie. De KFG biedt een stabiele en stevige grip, zelfs op oneffen-, ruwe- of gestructureerde oppervlakken en kan worden gebruikt om voorwerpen van poreuze- of niet-poreuze materialen op te pakken.

 

Kenmerken:

- Verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: met terugslagkleppen, flowbeperking of als flexibaggrijper.

- De versie met flowbeperking bevat een gekalibreerde afstelling van de doorlaat, kan tot 360° draaien (verticaal en ondersteboven), is dun en licht van gewicht en maakt toepassingen met hoge snelheid mogelijk.

- De klepversie bevat automatisch geregelde terugslagkleppen en kan producten verwerken dat niet het volledige oppervlak of volledige productlagen bedekt, is niet gevoelig voor stof en kan tot 80° draaien. (bijna verticaal)

- De zakkengrijper kan worden geconfigureerd met een normaal frame voor zachte foliezakken of een extra frame voor zware foliezakken gevuld met vloeistoffen.

- De KFG kan worden gebruikt in centrale en decentrale vacuümsystemen.

- Plug&Play oplossing met UR cap voor UR cobots.

- Ronde schuimversie: standaard met een diameter van 80 mm en 100 mm.

- Rechthoekige schuimversie: standaard met een afmeting van 80 mm x 80 mm en 120 mm x 120 mm.

 

Op dit moment wordt hard gewerkt om deze serie in de webshop zichtbaar te maken. Interesse? Wij helpen u graag met advies en het kiezen van de juiste uitvoering. Ook een test met uw product is mogelijk.

Bel 085-0605566 of stuur een e-mail naar:  sales@g-hsolutions.com

 

Nieuws overzicht