Uw partner voor:
Vacuümcomponenten
Grijper systemen
Product handling

Kenos KCS grijper, de flexibele COBOT vriend.

Geplaatst: 24-07-2018

De Kenos KCS-grijper van Piab maakt een samenwerkende robot (cobot) mogelijk die vrijwel alles, overal en op elk moment aankan. Dit maakt het de ideale "co-working" tool, vooral voor kleine bedrijven, waar flexibiliteit essentieel is. Oorspronkelijk ontwikkeld samen met een toonaangevende cobotfabrikant als een op maat gemaakte automatiseringstool voor één klant, bleek de resulterende vacuümgrijper-cobot zo succesvol dat Piab besloot om de grijper breder aan te bieden.

Door de combinatie van de door lucht aangedreven COAX®-technologie van Piab voor uiterst efficiënte vacuüm met een gemakkelijk te vervangen technisch schuim dat zich rond elk oppervlak of elke vorm vormt, kan de Kenos® KCS-grijper worden gebruikt om elk object veilig vast te pakken, op te tillen en te hanteren. Dankzij de standaard interface-adapters (ISO) kan de hele eenheid worden bevestigd aan elk type cobot dat op de markt is. Met een behuizing gemaakt van lichtgewicht 3D-geprint materiaal, kan het gemakkelijk worden verplaatst om verschillende taken uit te voeren in verschillende delen van een productiesite, magazijn of een andere instelling.

"De KCS is de perfecte allrounder voor kleine bedrijven. Dankzij het modulaire, plug-and-play ontwerp kan het worden aangepast voor universeel gebruik binnen een bedrijf", zegt Josef Karbassi, Vice President van Automation Division van Piab.

Dankzij een slim ontworpen snelwisselsysteem kan dezelfde unit worden uitgerust met een speciale grijper voor plastic zakken. Dankzij een eenvoudige draai en een veilig vergrendelingsmechanisme kan de Kenos® KCS-grijper binnen enkele seconden worden geconfigureerd en is klaar voor nieuwe taken, waardoor de productiviteit van de bewerkingen wordt verbeterd en de uitvaltijd van het systeem wordt verkort.

"We hebben er ook voor gezorgd dat de KCS-grijper eenvoudig te reinigen en te onderhouden is, met alle delen en gebieden gemakkelijk toegankelijk. Ontworpen met afgeronde hoeken en voorzien van een efficiënte geluiddemper. Het is veilig en gebruiksvriendelijk en zorgt voor een succesvolle en harmonieuze samenwerking tussen mens en robot ", voegt Josef Karbassi toe.

Neem contact met mij op - ik wil meer weten

 

Nieuws overzicht